fbpx

OM OSS

Hei, og velkommen til Friskus!
Det hele startet på Voss i 2017. Vi hadde et brennende ønske om å gjøre det lettere for barn, unge og voksne å delta på aktiviteter i nærmiljøet. For hvor finner man egentlig frem til alt som skjer?  

Vi reiste Norge rundt i 3 år for å samle kunnskap og lytte til flere hundre barn, unge og voksne om hvordan en slik digital plattform burde være – og resultatet finner du på friskus.com. 

Bærekraftige lokalsamfunn handler i bunn og grunn om at de som bor der har kjekke ting å gjøre, får ta del i det som skjer, bidrar med det de kan, har venner og kjenner seg verdifulle. Vi sloss for at at lokalsamfunnene våre forblir bærekraftige og tuftet på tillit og trygghet.

 

Sammen med flere norske kommuner er vi forkjempere for at alle barn og unge skal kunne delta på en fritidsaktivitet, blant annet gjennom Fritidskortet. I Friskus kan du derfor digitalisere tilskuddsmidler, og sørge for at barn og unge digitalt kan betale sine medlemskontigenter uten et «klistremerke i pannen».

Med over 3500 lag, organisasjoner og kommunale avdelinger registrert på friskus.com har vi opparbeidet oss unik erfaring med å tilrettelegge for sosiale møteplasser. Vår visjon er å samle mennesker. Resultatet er et aktivt fellesskap for brukermedvirkning – med uvurderlig verdi for innbyggerne.

Hilsen fra Sigrid

– Fritidsaktiviteter er trivsel, vennskap og mening, og gir positiv utvikling. Det skal være superenkelt å finne, melde seg på og delta på alt mulig kjekt.

Barn og unge er framtiden til landet vårt – de nye innovatørene og de som skal ta vare på alt vi har. Vi mener at barn og unge fortjener å få sponset medlemskontigenten sin, slik at man kan velge medlemskap i akkurat den organisasjonen man har lyst til. Derfor finner du Fritidskortet i Friskus, som muliggjør tildeling av midler direkte til barn og unge.

Les mer her.

 

Lederteamet i Friskus sosialentreprenør

Vi i Friskus er opptatt av at det skal være enkelt å delta på fritidsaktiviteter og være frivillig.
Sigrid Petersson Nedkvitne, Gründer / Daglig leder

  sigrid@friskus.com
   911 75 556

Sigrid er gründeren av friskus.com. Blant annet er hun to år på rad kåret til en av Norges femti fremste teknologikvinner. Hun er utdannet barnevernvernspedagog, og har satt sin masterutdannelse i helse- og velferdsledelse på vent for å jobbe som daglig leder i Friskus. Sigrid er en sosial entreprenør med 10 års ledererfaring fra offentlig sektor, og har startet prosjekter for frivillige/ideelle organisasjoner.

Portrett gudrun jepsen
Ivar Borge, Styreleder
Mads Brandt-Olsen, Systemforvalter

Mads har lang erfaring fra å drive egen bedrift, softwareutvikling og kundeoppfølging og er en dedikert frivillig bl.a. i Redningstjenesten. I tillegg er han full av gode idéer og godt humør.

Henriette Gran Rugland, Leder prosjektstøtte og opplæring

  henriette@friskus.com
   408 98 510

Henriette er utdannet økonom fra Handelshøyskolen BI i Bergen. Hun har en master i international management fra Vrije Universiteit i Amsterdam, og har studert sykepleie. Hun har erfaring fra økonomi,  administrasjon, omsorgstjenesten, service – og konsulentbransjen. Henriette brenner for medmenneske i oss og for frivillighet. I Friskus jobber hun som prosjektrådgiver.

Digitaliseringsrådgiver Tore smiler mildt til kamera
Tore Rykkel, Digitaliseringsrådgiver

  tore@friskus.com

Tore jobber som digitaliseringsrådgiver i Friskus. Etter en karriere innenfor telekom, ønsker han å bruke tiden sin på de mulighetene moderne teknologi gir. Mange år i kommunestyre og formannskap har gitt stor respekt for de krevende avveiningene som daglig skjer ute i kommune-Norge. Samarbeidet med frivillige organisasjoner kan bidra med noe av løsningen. Han har selv positive erfaringer fra dette i egen kommune, gjennom sin lokale Rotary-klubb.

Marie Strand Fugelsnes, Digitaliseringsrådgiver og prosjektleder

Marie@friskus.com

Marie Strand Fugelsnes jobber som Digitaliseringsrådgiver og prosjektleder i Friskus. Hun har studert Utviklingsstudier, er utdannet sykepleier og har en master i Helsefremmende arbeid og helsepsykologi. Hun har erfaring fra å holde forelesning for høyskolestudenter, har erfaring med forsikring og jobbet innen helse og servicebransjen. Marie brenner for god folkehelse og økt livskvaliteten til befolkningen.

Hele Friskus-teamet jobber målrettet og dedikert for å bryte ned barrierer for at flere kan delta i aktivitet og sitt lokalsamfunn. Vi har superflinke medarbeidere lokalisert både på Voss, Bergen og Oslo. 
Vi er opptatt av å levere høy kvalitet, yter service utover det vanlige, i en profesjonell organisasjon man kan stole på.
Friskus sosialentreprenør er teknologileverandør men leverer også prosjektstøtte/ rådgivningstjenester.

Våre samarbeidspartnere er Railfall og Vkst økonomipartner 

Mer fra teamet? Sjekk ut vår blogg for tips og nyheter!

Stor glede – middagstreff for ensomme

I Friskus-kommunen Bjørnafjorden har flere organisasjoner gått sammen om middagstreff forensomme. Os Pensjonistforening var blant 10 heldige søkere som fikk støtte til «Spisevenn»-prosjektet i våren 2021. De har nå treff i Os...

Fole kjekt å være digital og sosial! – med fysiske møter som øvingsarena

Prosjektet “Fole kjekt å være digital og sosial” skal skape trygghet og glede med å være digital, og gjøre målgruppen i stand til å finne og delta i sosiale felleskap og frivillig-oppdrag.

Koordinering under flyktningsmottagelsen

Norske kommuner blir bedt om å ta i mot 35 000 ukrainske flyktninger. Dette innebærer mye koordinering! Her er 5 råd for å komme i gang med å finne og organisere frivillige.

Om innovasjonsprosjektet: Digital infrastruktur for bærekraftige og trygge lokalsamfunn

Nasjonal strategi for digitalisering av offentlig sektor vektlegger mer helhetlige digitaleløsninger som setter brukeren i sentrum.Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor i samarbeid med andre institusjoner har...

Henriette i Kautokeino

Fra regn til rein? Etter en flytur lengre enn til Roma (ja Norge er langstrakt), startet besøket til Kautokeino med å kjøre halvveis over nydelige finnmarksvidden. Som en bergenser fra regnfulle Bergen var det spennende å se den...
Styret
Vi er opptatt av å bygge en profesjonell organisasjon, med høy kompetanse på produktet vi skal levere, og med forståelse for markedet. Derfor har vi uavhengige og dyktige styremedlemmer som skal være med å løfte selskapet til nye høyder.
Portrett av styremedlem Sveinung Einan
Ivar Borge ARBEIDENDE STYRELEDER
Sigrid Petersson Nedkvitne GRÜNDER/STYREMEDLEM
Sigrid er gründeren av friskus.com. Blant annet er hun to år på rad kåret til en av Norges femti fremste teknologikvinner. Hun er utdannet barnevernvernspedagog, og har satt sin masterutdannelse i helse- og velferdsledelse på vent for å jobbe som daglig leder i Friskus. Sigrid er en sosial entreprenør med 10 års ledererfaring fra offentlig sektor, og har startet prosjekter for frivillige/ideelle organisasjoner.
Fredrik Andre Aasebø STYREMEDLEM
Fredrik jobber til daglig som adm. direktør i Røde Kors Førstehjelp. I tillegg har han en rekke styre- og styreleder- verv. Han har en Executive MBA i strategisk ledelse fra NHH og bachelorgrad fra BI med spesialisering i både markedskommunikasjon og salgsledelse. I 2017 ble Fredrik tildelt den prestisjefulle prisen årets «Young Alumni Award» av Handelshøyskolen BI for å ha utmerket seg i næringslivet og i 2014 ble han av E24 kåret til en av de fremste ledertalentene i Norge.
Portrett av styremedlem Sveinung Einan
Sveinung Einan STYREMEDLEM

Sveinung er utdannet innen IT og ledelse, og har jobbet med digitalisering og it-forretningsutvikling i ulike bedrifter og teknologiselskaper. Daglig virke i teknologiselskapet og konsulenthuset Rainfall AS.

Innovasjonspartnere