fbpx

Aktuelt

Nav-lederen ble gründer og utviklet plattformen de trengte: – Alt tok så mye tid

– Jeg så dette behovet, og jeg har ventet i mange år på at noen skulle lage det, sier Sigrid Nedkvitne.

Støtteordning til barn og unge merker stor pågang: – Det har skjedd noe

I 40 av Norges kommuner kan barn og unge få hjelp av kommunen til å betale medlemskontingenten til fritidsaktiviteten de går på.

Os og Fusaposten (+)

Etter å ha arbeidd som frivillig, og i kommunen, fordtod eg behovet for eit slikt tilbod

Gründer har gitt bort over 25 mill

Voss er blant annet kjent for Ekstremsportveko. Gründer Sigrid Petersson Nedkvitne driver også en form for ekstremsport.

Det tradisjonelle organisasjonslivet har frafall, men flere vil være en fristilt frivillig

Leser brev i Tønsberg blad av Annichen Pettersen, Daglig leder, Tønsberg.

ImpactCast episode 5: Friskus

Det finnes for få kvinnelige IT-gründere og jobbskapere. Sigrid Petersson Nedkvitne og Lene Sælen har skapt et bærekraftig og nasjonalt aktivitetsnettverk, med tilhørende kompetansenettverk.

Norske kommuner etablerer digital infrastruktur for aktivitet og deltagelse

– Alle barn og unge fortjener å delta. Alt for ofte blir noen stående på utsiden fordi foreldrene ikke har råd til kontingent på fritidsaktiviteter, sier gründer av friskus.com, Sigrid Petersson Nedkvitne.

Nå er Friskus på plass i Nærøysund!

– I denne aktivitetskalenderen ønsker vi å samle alle planlagte arrangement og aktiviteter i Nærøysund. Dette blir et godt verktøy for å hindre at flere større arrangement blir gjennomført samtidig.

Alle aktiviteter på samme sted

Lyst til å finne et arrangement i nærheten på lørdag eller sjekke om det er en cricket-klubb i byen? Snart finner du en drøss av aktiviteter på ett sted.

Frykter en epidemi av dårlig folkehelse

– Vi må slutte å bare bekymre oss og begynne å handle og samarbeide. Følgene av smitteverntiltakene knyttet til koronapandemien kan lede oss til en epidemi av dårligere folkehelse.

Vår grunder, Sigrid, har stillt opp i artikkel for Norwegian smart care cluster.

Kobler folk og aktiviteter (+)

Friskus er en nettportal for aktiviteter og frivillig-oppdrag. Gründer Sigrid Petersson Nedkvitne håper å gjøre tjenesten nasjonal.

Inviterer alle lag og organisasjonar:– Bli med på Fritidskortet!

– Vi får ikkje mange deltakarar utan mange tilbod å velje i. Det eine kjem ikkje utan det andre, seier leiar i Ungdomsrådet, Olve Eide Brattli.

Skaperkraft – Episode 8

Friskus Sosialentrepenør laget en nettside der man kan finne alt av kurs og aktiviteter tilgjengelig for barn og ungdom. Gründer Sigrid Petersson Nedkvitne hadde en kongstanke om å gjøre hverdagslivet lettere for lokalsamfunnet.

Unge i Drammen får  2000 kroner hver (+)

– Vi kunne ikke drømme om det før. Det er utrolig at flere barn kan bli med på aktiviteter. Det er så fint, spesielt for familier med flere barn, sier trebarnsmor Viktoria Verbitskaja (40) til Drammens Tidende.

Fritidskort i fare

– Eg hadde sikkert ikkje vore her om det ikkje var for den lappen (fritidskortet). Eg speler ikkje så mykje basket, så gull-lappen gjorde at det var lettare i bli med av og til,» seier Rama.

Distriktsnyheter, Nrk Sørlandet

Marie Stordrange Halland (17) forteller så bra om hva det betyr for barn og unge å delta på fritidsaktiviteter.

– Jeg får vært sosial og holdt meg i aktivitet, møtt forskjellige folk og opplevd idrettsglede.

Barn og unge i Sokndal skal få 1000 kroner i halvåret til fritidsaktiviteter (+)

– På fritidsaktiviteter blir man inkludert, man får være sammen med klassekamerater, og man bygger vennskap. Det er en god arena for å møte andre, og det utvikler den sosiale kompetansen, sier Gro Eia Østby, kulturkoordinator i Sokndal kommune til avisa Dalane Tidende.

Det nytter ikke å banke på folks dører

Firebarnsmoren har hentet 20 millioner kroner for at landets innbyggere skal finne et fritidstilbud som er tilpasset akkurat dem.

Fritidskortordningen i Kvinesdal

– Det er en flott mulighet som lar barn og unge få delta på fritidsaktiviteter, uavhengig av for eksempel økonomi, sier Henriette Rafoss om Fritidskortet, i et intervju med avisen Agder

Friskus.com: Fra NAV-leder til sosial entreprenør

Sigrid Nedkvitne er NAV-lederen som ble gründer og utviklet tjenesten hun selv savnet i arbeidshverdagen.

Døråpnere for friviligheten

Kari Mette og Mathilde har påtatt seg verv som frivilligkontakter i Tønsberg kommune!

– Når andre beboere ringer med klokken, må vi gå. Frivillige kan bli sittende og føre samtalen videre. Det er så godt at beboere får snakke om helt vanlige ting og ikke bare sykdom og medisiner.

Friskus for samhandling, læring og meistring

Fleire opplever at det kan vere vanskeleg å synleggjera lærings- og meistringstilbod overfor innbyggjarar, samt rekruttera frivillige. Friskus er eit nettbasert verktøy som kan kome slike utfordringar i møte.

Satser på tverrsektorielt samarbeid

Over tjue kommuner samler nå frivillig og kommunalt aktivitetstilbud i èn felles plattform. – Jeg ser på Friskus.com som et digitalt leirbål, sier kultursjef Linda Sætra i Arendal kommune.

– Har et veldig potensial (+)

– Jeg tenkte at noen ville lage en slik oversikt, men ingen gjorde det, sier Sigrid Petersson Nedkvitne, og sluttet i kommunejobben. Nå satser IT-Startupen internasjonalt.

Mer fra oss?

Ønsker du oppdatering fra oss med tips, video, artikler og nyheter?

Abonner på vårt nyhetsbrev!

KONTAKT:

14 + 12 =