fbpx

Siden sist har vi gjort en rekke forbedringer på siden innenfor universell utforming. Vi jobber for at Friskus skal være så tilgjengelig som mulig. I tillegg har vi gjort flere oppdateringer som du kan lese mer om under.

Krav til minimumsoppløsning ved opplasting av bilder

Det er nå krav til minimumsoppløsning ved opplasting av bilder. Dette vil gi bedre kvalitet til bilder i Friskus som gir brukerne en bedre opplevelse. Krav til oppløsning unngår også problemer ved deling til andre sider. Ved deling av bilder med dårlig oppløsning vil for eksempel ikke Facebook skalere bildet og det vil kun vises i miniatyr. Når du bruker bilder av tilstrekkelig kvalitet unngås dette problemet.

Tips for å unngå bilder av dårlig kvalitet:

    • Send bildene på riktig måte – Unngå å sende bilder du skal bruke via plattformer som komprimerer (forminsker) dem. Hvis du laster ned bilder fra Facebook, Messenger eller en nettside, har bildene allerede blitt komprimert, og det er umulig å få tilbake orginalkvaliteten. Send bildefiler som vedlegg i mailer, eller via skylagring- eller overføringstjenester som Google Drive eller wetransfer.com for å beholde orginalstørrelsen
    • Slik sjekker du størrelsen på et bilde – Om du har et bilde liggende i en mappe på pcen din er det lett å sjekke størrelsen. Høyreklikk på bildefilen, og velg egenskaper. Under fanen detaljer finner du dimensjoner. Bildet skal være minst 400 x 200 pixler.
    • Mangler du et bilde du kan bruke? – Det finnes mange nettsider for gratis bilder, såkalte creative commons. Her deles bilder som kan brukes trygt og gratis. Eksempler på sider som dette er unsplash.com og pexels.com. Dette er en fin nødløsning dersom du står uten et bilde å bruke, men må få lagt ut arrangementet raskt. Husk at det er alltid best å bruke et bilde av deres arrangement. Deltakerne vil se hvem dere er.

Informasjon til nye arrangører

Når noen forsøker å opprette en ny aktivitet uten å være tilknyttet en arrangør, vises meldingen

Språkvalg

Friskus støtter Bokmål, Nynorsk og Engelsk språk. Når du velger språk vil innstillingene lagres i nettleseren. Når du oppretter bruker blir ditt valgte språk lagret i dine innstillinger (hvor du selvsagt også kan endre valget).

Melding ved henting av Fritidskortet

Dersom bruker får en av feilmeldingene, ugyldig fødselsnr., ugyldig alder eller kortet er hentet av annen bruker, vises meldingen